Mirna revolucija

3218-DraganSibanc

Mirna revolucija
MIRNA REVOLUCIJA IN/ALI SAMOZAVEST

Danes mi je nekdo povedal, da je mirna revolucija sama po sebi kontradiktorna. Nisem nasprotoval. Dejstvo, da človeštvo operira z napačnimi podatki je potrjeno neštetokrat, zato se občasno vprašam ali odgovor leži samo še v domišljiji (če pustiš domišljiji, da najde odgovore, ki so zelo neumni in nesprejemljivi, vendar se izkažejo kot realni) ali v kopici znanja, ki ga moraš nenehno osveževati, s čemer ti življenje postane samo še raziskovanje in potrjevanje ter … zguba časa.

Ker ne bi pustil zadevo nepojasnjeno sem raziskoval. Tisto, kar zame že v samem štartu predstavlja realnost, ker se mi zdi realno je lahko nerealno tistim, ki nimajo informacij. Zato jih z veseljem delim.

Torej, če je v Leipzigu leta 1989 za mir in demokracijo, mirno demonstriralo 300.000 ljudi, lahko rečem, da so izvedli mirno revolucijo.

Če vtipkate ključni besedi mirna revolucija v Google vam vrže veliko zadetkov. Torej, ne bom se spuščal v teorijo in nastanek mirne revolucije, želim se prepričati, da me občutek ni prevaral ter da zadeva obstaja.

No, kaj je pri vsem naštetem najbolj zanimivo? Prepričanost v svoj prav oziroma moč, ki ti jo “tvoj prav” ponudi v obliki samozavesti. Živela samozavest.